سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
*.: اخبــار فــنــاوری اطــلاعــات و ارتــبــاطــات .:*
 
پنج شنبه 90 تیر 30 :: 12:22 عصر ::  نویسنده : M.N
بعد از شکایت اپل از سامسونگ، اکنون این دومین شکایت اپل از شرکت‌های آسیایی ظرف چند ماه اخیر است.

نبرد حقوق ثبت اختراع در حوزه تلفن‌های همراه همچنان ادامه دارد.
اپل برای دومین بار از شرکت تایوانی اچ‌تی‌سی تولید کننده تلفن‌های همراه هوشمند و رایانه‌های لوحی شکایت کرد.

به نوشته لوموند به نقل از رویترز، اپل این خبر را بعد از کنفرانس تجارت آمریکا در روز هشتم ماه ژوئیه اعلام کرد.

این شکایت‌نامه در 5 بخش تنظیم شده است و اگر به نتیجه برسد، عرضه محصولات آمرکایی اچ‌تی‌سی مانند رایانه‌های لوحی فلایر که چند ماهی است وارد بازار شده، متوقف خواهد شد.

اچ‌تی‌سی در جواب این شکایت گفته است که اپل بیشتر به دنبال رقابت در راهروهای دادگاه است تا رقابت در بازار.

اچ‌تی‌سی چندی پیش سود خالص نیمه اول سال 2011 منتهی به ماه ژوئن را 782 میلیون یورو اعلام کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو برابر شده است.

بعد از شکایت اپل از سامسونگ، اکنون این دومین شکایت اپل از شرکت‌های آسیایی ظرف چند ماه اخیر است.
اپل در ماه ژوئن شکایتی را علیه سامسونگ تنظیم و نمایندگان این شرکت را روانه دادگاه کرده بود.




موضوع مطلب :
پنج شنبه 90 تیر 30 :: 12:22 عصر ::  نویسنده : M.N

اینترنت در کشور گران است و دولت از استفاده ابزاری از اینترنت دست بردارد.

به گفته   خادمی: وضع توسعه فضای اینترنت در کشور اسف‌بار است
به گفته خادمی: وضع توسعه فضای اینترنت در کشور اسف‌بار است



عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای گفت: قیمت فعلی اینترنت در کشور 10 برابر خدماتی است که ارائه می‌شود.

بیست و هفتمین نشست شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور با حضور اعضای هیئت رئیسه این سازمان، اعضای شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، اعضای هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای مازندران، استاندار مازندران، معاون سیاسی و امنیتی استانداری، مدیرکل فناوری اطلاعات استانداری، مدیر عامل فاوای شهرداری مرکز استان و جمعی دیگر از مدیران این استان صبح دوشنبه در هتل بادله ساری برگزار شد.

در این نشست یکروزه گزارش اقدامات صورت گرفته نظام در سالگرد تأسیس نظام صنفی رایانه‌ای کشور ارائه شد و همچنین کمیته تخصصی نظام، قوانین و مقررات ناظر بر فضای مجازی کارگروه فاوا بررسی و عملکرد کمیسیون‌های تخصصی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور مورد تحلیل قرار گرفت.

به گزارش M.N در این نشست محمود خادمی عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور اظهار کرد: اینترنت در کشور گران است و دولت از استفاده ابزاری از اینترنت دست بردارد.
وی تصریح کرد: دولت نباید به موضوع اینترنت به صورت انتفاعی نگاه کند و از فضای اینترنت برای نفع وزارتخانه خودش استفاده کند.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای با بیان این پیشنهاد که تامین باند با حفظ نظارت به بخش خصوصی واگذار شود، افزود: سرویس اینترنتی که در کشور ارائه می‌شود اقتصادی نیست و ارائه اینترنت به مردم به خاطر مسائل خاص توسط دولت مطرح است.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در ادامه گفت: وضع توسعه فضای اینترنت در کشور اسف‌بار است.




موضوع مطلب :
پنج شنبه 90 تیر 30 :: 12:19 عصر ::  نویسنده : M.N
تقی‌پور: برای مواجهه با اینترنت چمدانی آمادگی فنی داریم.
اینترنت   چمدانی یک بحث حاشیه‌ای است

وزیر ارتباطات درباره اینترنت چمدانی گفت: این بحث جدیدی نیست در گذشته هم تلاش‌هایی شده بود که سیگنال‌های اینترنتی از ماهواره ارسال شود اما تنها در فناوری با آنتن‌های کوچک‌تر می‌توان ارسال سیگنال اینترنتی داشت.

رضا تقی‌پور در حاشیه جلسه هیئت دولت  اظهار کرد: ما آمادگی فنی برای مواجه با آن را داریم البته به نظر ما این یک بحث سیاسی و برای مقابله با موج بیداری در جهان اسلام است؛ آنها می‌خواهند نشان دهند که در جهان اسلام تاثیرگذارند و حواس مردم را از کشورهای عربی پرت کنند.

وی افزود: در حالی که آمریکا خود بزرگ‌ترین حامی دیکتاتورها در منطقه است؛ طوری رفتار می‌کند که گویی طرفدار آزادی اطلاعات و آزادی بیان است. بحث اینترنت چمدانی یک بحث حاشیه‌ای است تا ذهن مردم را از مسائل اساسی منحرف و موج بیداری در جهان اسلام را مهار کنند.

وزیر ارتباطات همچنین در باره انتخابات رایانه‌ای گفت: آمادگی لازم برای انتخابات الکترونیکی نسبت به قبل بیشتر شده و زیرساخت‌های بهتری فراهم شده است. با این حال این انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار نخواهد شد چراکه بسیاری از مردم ما هنوز با فضای اینترنت آشنا نیستند؛ اما در بخش شمارش و انتقال آراء از شعب به مراکز جمع‌آوری آراء از سیستم‌های رایانه‌یی استفاده خواهد شد.




موضوع مطلب :
پنج شنبه 90 تیر 30 :: 12:17 عصر ::  نویسنده : M.N

فیلتر شدن فیس‌بوک در کشور ما شده حکایت آن پدری که اسم پسرش را گذاشت رستم بعد خودش هم جرات نکرد اسمش را صدا کند.

دو سال پیش وقتی در شرایط بحرانی پس از انتخابات اینترنت و شبکه موبایل قطع و برخی وب‌سایت‌ها مثل فیس‌بوک به دلایل امنیتی مسدود شد انتظار می‌رفت که با رفع بحران چنانکه شبکه وب و موبایل به موقعیت پیشین خود بازگشت فیس‌بوک هم رفع فیلتر شود، اما چنین نشد.

با گذشت بیش از دو سال از مسدود شدن دسترسی به شبکه اجتماعی محبوب فیس‌بوک اظهارنظرهای جالبی در خصوص این شبکه می‌شود.

مثلا وزیر اطلاعات از مردم دعوت می‌کند که روی این شبکه اجتماعی با صفحه فارسی رژیم صهیونیستی مقابله کنند، یا کارشناسی از حوزه علمیه قم نسبت به حضور کمرنگ طلاب در فیس‌بوک و سایت فیلتر شده «بالاترین» گلایه می‌کند و اظهارنظر پلیس فتا که اعلام کرده ممکن است با بالارفتن سطح فرهنگ ایرانیان فیس‌بوک رفع فیلتر شود.

این اعلام نظرها نشان می‌دهد که ظاهرا مسؤلان نظام خود بالاخره به ناکارامدی مسدودسازی به این شبکه اجتماعی پی‌ برده‌اند و متوجه هستند که فیلترینگ نتوانسته مانع کارآمدی در برابر عضویت و حضور در این شبکه اجتماعی محبوب باشد.

حضور گسترده و فعال ایرانیان به ویژه چهره‌های هنری فرهنگی و سیاسی و حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در فیس‌بوک مسدود شده دلیل روشنی بر این ادعاست که ما از فیلترینگ گذشته‌ایم، اما با همه اینها سؤال اینجاست چرا مسؤلان نسبت به فیلتر شدن این شبکه اجتماعی که در برهه‌ای خاص و به دلایل امنیتی اتفاق افتاد، بازنگری نمی‌کنند؟

چرا اقدام به مسدود‌سازی وب‌سایتی کرده‌اند که اساسا مبتنی بر گسترش ارتباطات اجتماعی در فضای مجازی است و کار خلاف قانونی در آن ترویج نمی‌شود؟

در واقع با فیلتر کردن شبکه‌ای مثل فیس‌بوک فیلترینگی که باید مانعی برابر دسترسی به محتوای مجرمانه در فضای مجازی باشد کارکرد حقیقی خود را از دست داده است.

به این ترتیب کاربرانی که اساسا مجرم نیستند و به دنبال محتوای مجرمانه نمی‌گردند با دورزدن فیلترینگ برای رسیدن به شبکه اجتماعی علاوه بر دسترسی به شبکه اجتماعی محبوبشان، به سادگی به محتوای مجرمانه‌ای که لزوما نیاز به مسدود‌شدن دارد نیز دسترسی می‌یابند.

آیا مسئولانی که در حوزه مجازی فعالیت‌کنند اصلا به این فضا سری هم‌می‌زنند؟ آیا نسبت به واقعیت‌های دنیای وب اشراف دارند؟

آیا فرآیند فیلترینگ امری است غیرغابل بازگشت که برگشت از آن دور از شان مسؤلان است داستان چیست؟




موضوع مطلب :
پنج شنبه 90 تیر 30 :: 12:15 عصر ::  نویسنده : M.N
معاون اسبق وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر نیاز توسعه شبکه ملی اینترنت به ارائه تعریفی جامع از آن تاکید کرد و گفت: تعریف مشخصی از شبکه ملی اطلاعات در کشور وجود ندارد.
کمال محامدپور با اشاره به ابهامات موجود در شبکه ملی اینترنت اظهار داشت: متأسفانه در حال حاضر تعریف مشخصی از شبکه ملی اطلاعات در کشور وجود ندارد و نهادهای مربوطه در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه به اینکه ایجاد این شبکه جز تکالیف برنامه پنجم توسعه است، بر اساس برداشت خودشان اقداماتی در راستای توسعه این شبکه انجام می‌دهند.

وی افزود: هرچند شبکه ملی اطلاعات می‌تواند وضعیت کشور را در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ارتقا دهد، اما باید این نکته را نیز مدنظر قرار داد که لازمه این امر توسعه این شبکه در همه ابعاد آن است.

دبیر ستاد ICT معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تأکید بر ضرورت توسعه کاربردها و محتوا در شبکه ملی اینترنت گفت: اگر در تعریف مفهوم این شبکه همه شاخص‌های توسعه حوزه ICT اعم از بخش‌های فنی، اقتصادی، محتوایی و غیره وجود داشته باشد، طبیعتاً همه نهادها و وزارتخانه های کشور به نوعی درگیر موضوع توسعه شبکه خواهند شد.

چالش‌های مفهومی در باب شبکه ملی اینترنت یکی از محورهای اصلی میزگرد پایانی سومین همایش بین‌المللی مخابرات ایران (ITC2011) خواهد بود که چهارم مردادماه امسال برگزار می‌شود.

علاوه بر این محورهایی چون صنعت داخلی و توانمندی انجام پروژه های کلیدی شبکه ملی اطلاعات، نقش حاکمیت و اپراتورهای مخابراتی در توسعه و مدیریت این شبکه و قوانین و مقررات بکارگیری آن در این همایش مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد.



موضوع مطلب :
پنج شنبه 90 تیر 30 :: 12:14 عصر ::  نویسنده : M.N
بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته، طی یک سال آینده، سند راهبردی گذر به IPV6 تدوین و ابلاغ خواهد شد.
تدوین سند   راهبردی گذر به IPV6 در کشور


سعید مهدیون، مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات، ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: ماه گذشته، کمیته راهبردی مهاجرت به نسخه 6 آدرس دهی اینترنتی تشکیل شده است.

وی افزود: تدوین سند راهبردی گذر به IPV6 در کشور، نقشه راه، ماتریس مسئولیت‌ها و برنامه‌ها از جمله اهداف تشکیل این کمیته در سازمان فناوری اطلاعات است.

مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: البته پیش از این و از مهرماه سال 89، گروه ضربت مهاجرت به پروتکل اینترنت نسخه شش متشکل از تمامی کارشناسان، مسئولان از بخش‌های دولتی و خصوصی و دانشگاهی تشکیل شده بود.

وی با اشاره به اقدام‌های صورت گرفته از سوی این گروه تصریح کرد: مطالعه بررسی و انجام عملی سناریوهای گذر در سطح آزمایشگاه، بررسی استانداردهای IPV6 برای خرید تجهیزات، هماهنگی با شرکت‌های ارایه، دهنده خدمات اینترنتی برای پیاده سازی مکانیزم گذر و همچنین مذاکره با دانشگاه‌ها جهت انجام عملیات گذر در شبکه‌های علمی کشور از جمله اقدام‌هایی است که تاکنون از سوی گروه ضربت اجرایی شده است.

سعید مهدیون ادامه داد: از سوی دیگر و به منظور تبیین ضرورت مهاجرت به عنوان یک اقدام ملی، سمینار یک روزه‌ای توسط سازمان فناوری اطلاعات و با حضور تعداد زیادی از کارشناسان و فعالان این حوزه برگزار می‌شود.

وی با بیان این مطلب که این سمینار 20 تیرماه جاری برگزار می‌شود تأکید کرد: اطلاع رسانی در خصوص اقدام‌های صورت گرفته و همچنین برنامه‌های آینده در این حوزه، تبیین لزوم همکاری و هماهنگی بین دستگاه‌های وابسته تأمین کنندگان اینترنت و همچنین ایجاد زمینه مناسب در راستای ارتقاء سطح دانش ملی در خصوص IPV6 از جمله اهداف برگزاری این سمینار یک روزه است.



موضوع مطلب :
پنج شنبه 90 تیر 30 :: 12:14 عصر ::  نویسنده : M.N
تا آخر اردیبهشت 90 بیش از 884 هزار پورت ADSL توسط PAPها راه‌اندازی شده است.

عدم واگذاری لینک اینترانت در مراکز مورد درخواست شرکت‌های PAP روند واگذاری را کند کرده است.

به گزارش روابط عمومی گروه شرکت‌های ندا (PAP)، طبق آخرین آمار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تعداد پورت‌های ADSL نصب شده در سطح کشور توسط گروه شرکت‌های ندا تا پایان اردیبهشت 1390، از مرز 1 میلیون و460 هزار پورت گذشت که از این تعداد بیش از 880 هزار پورت دایر و هم اکنون به کاربران واگذار شده است.

طبق این گزارش تا آخر اردیبهشت ماه سال جاری، 1 میلیون و 461 هزار و 39 پورت ADSL در 31 استان توسط شرکت‌های بخش خصوصی دارای پروانه PAP در کل کشور نصب شده که در مقایسه با آمار قبلی (تا آخر فروردین)، 37هزار و 773 پورت به مجموع پورت‌های ADSL نصب شده گروه شرکت‌های ندا در کل کشور اضافه شده است.

شرکت‌های ندا در سطح کشور و تا آخر اردیبهشت ماه مجموعا 884 هزار و 370 پورت ADSL دایر کرده‌اند که این آمار حاکی از افزایش 22 هزار و 858 پورت ADSL دایری است که توسط کاربران در حال بهره‌برداری است.

بنا بر این گزارش در «استان تهران» تا 31 اردیبهشت 90، آمار پورت‌های منصوبه و دایری واگذارشده توسط گروه شرکت‌های ندا در استان تهران به ترتیب به 523 هزار و 888 پورت و 329 هزار و 617 پورت رسیده است که این دو آمار نسبت به ماه قبل از آن، 22هزار و 111 و 10هزار و 245 پورت افزایش داشته است.

تعداد پورت‌های منصوبه شرکت‌های ندا در «شهر تهران»، 409 هزار و 336 پورت است که از این تعداد 281 هزار و 429 پورت در حال بهره‌برداری است. طبق این آمار افزایش پورت ماه به ماه در شهر تهران در تعداد پورت های دایری و منصوبه به ترتیب 20هزار و 176 و 10هزار و 335 پورت بوده است.

همچنین این آمار نشان می‌دهد تاکنون 61 درصد از پورت‌های نصب شده شرکت‌های ندا به کاربر واگذار شده است.

شایان ذکر است عدم واگذاری لینک اینترانت در مراکز مورد درخواست شرکت‌های ندا، عدم ارائه یک برنامه زمان‌بندی معقول و مشخص در پاسخ به درخواست‌ها (موضوع آئین نامه تعاملی)، عدم وجود سیستم جامع و یکپارچه جهت استعلام، دریافت رانژه و پاسخ به آن در استان‌ها (موضوع آئین نامه تعاملی) برخی از عواملی هستند که روند واگذاری پورت‌های ADSL منصوبه را به متقاضیان کند کرده است.




موضوع مطلب :
پنج شنبه 90 تیر 30 :: 12:13 عصر ::  نویسنده : M.N
کاربران در فضای مجازی بیشتر از سایت‌هایی نفع می‌برند که جنبه خدمات‌رسانی و اطلاعاتی برایشان داشته باشد.
فضای   اینترنت را امن می‌کنیم

سونیتا سراب ‌پور - «هدف از راه‌اندازی پلیس فتا حمایت از مردم در شبکه‌های اینترنتی است.» این بخش‌هایی از اظهارات محمد مهدی کارگر، کار‌شناس و عضو کمیته راهبردی پلیس فضایی تولید و تبادل اطلاعات یا فتا است.
به باور وی فشار تکنولوژی این روز‌ها باعث شده که تمام مسوولان کشور به فکر بالا بردن امنیت در این فضا باشند.

نیروی انتظامی هم یکی از این بخش‌ها است که وظیفه‌اش تامین امنیت عمومی جامعه است. براساس گزارش‌های منتشر شده، دبیرخانه پلیس فتا اواخر سال 88 تشکیل شده و کار رسمی خود را از فروردین 89 آغاز کرده است.

همچنین این پلیس به صورت رسمی در بهمن ماه سال گذشته هم افتتاح شده است.

آن طور که مسئولان این واحد پلیس اظهار می‌کنند نباید فعلا انتظار چندانی از فعالیت پلیس فتا داشته‌ باشیم. همچنین برای انتشار ارائه آمار و ارقام دقیق جرائم رایانه‌ای صورت گرفته طی یک سال گذشته هم باید کمی صبور باشیم؛ چرا که به گفته کارگر به راحتی نمی‌توان این آمار را منتشر کرد و قرار است آمار رسمی در سالگرد افتتاح پلیس فتا توسط مسوولان ارشد این پلیس اعلام شود.

برای آشنایی بیشتر با فعالیت و وظایف پلیس فتا با محمد مهدی کارگر، عضو کمیته راهبردی پلیس فتا به گفت‌وگو نشسته‌ایم که می‌خوانید.

کمی در مورد نحوه شکل‌گیری پلیس فتا توضیح دهید؟
در حال حاضر دو قانون یعنی قانون تجارت الکترونیک و قانون جرائم رایانه‌ای در این حوزه وجود دارد و سندی هم به نام افتا (امنیت فضای تبادل اطلاعات) که دولت آن را تهیه و به نهاد‌های مربوطه آن ابلاغ کرده است. در این سند سازمان‌های اجرایی که در حوزه تامین امنیت حوزه فضای تولید و تبادل اطلاعات نقش دارند، موظف به انجام وظایفی شده‌اند. در این بین نیروی انتظامی هم دو وظیفه عمده بر عهده دارد، یعنی تشکیل پلیس فتا و تشکیل مرکز تشخیص جرائم فتا. در واقع در ابتدا، دبیرخانه پلیس بر مبنای قانون و سند ابلاغ شده از سوی دولت شکل گرفت و به مرور زمان اقدام به تشکیل ساختار، تعیین وظایف و ماموریت‌های خود کرد. در ‌‌نهایت این طرح به ستاد کل نیروهای مسلح ارائه شد و بعد از تصویب و بررسی توسط این نهاد، اقدامات نهایی برای شکل‌گیری این پلیس به نیروی انتظامی ابلاغ شد.

این پلیس دقیقا چه ماموریت‌ها و وظایفی را بر عهده دارد؟
فضای تولید و تبادل اطلاعات‌‌ همان فضای سایبر است. در واقع قرار است فتا جایگزینی برای این لفظ باشد. فضای سایبر شامل محتوا در اینترنت، تلفن‌ همراه، بازی‌های‌ رایانه‌ای، محتویات مالتی‌مدیا و حتی تلویزیون‌های ماهواره‌ای دیجیتالی می‌شود، اما فعالیت پلیس فتا بیشتر در حوزه اینترنت خواهد بود. از آنجایی که ما پلیس هستیم و وظیفه‌ اصلیمان ایجاد امنیت است، باید در کنار توجه به فضای فیزیکی به فضای مجازی هم توجه داشته‌ باشیم. در کنار ایجاد امنیت برای همه اقشار جامعه، پلیس وظیفه دارد امنیت در این فضا را هم برای همه ذی‌نفعان فضای سایبری که شامل کاربران، حوزه کسب‌وکار و دولت است تامین کند.

ماموریت ما در سه حوزه اصلی اقتصادی، ‌اجتماعی و فرهنگی خلاصه می‌شود. قبل از تشکیل این پلیس، با توجه به عدم آشنایی با این حوزه و نبود آمار و ارقام دقیق تصور می‌کردیم که عمده جرائم صورت گرفته در این فضا جرائم اخلاقی و فرهنگی است؛ اما با پیشروی در کار متوجه شدیم که بیشترین جرائم صورت گرفته در فضای اینترنتی ایران مربوط به جرائم اقتصادی است. طبق آماری هم که در افتتاح پلیس فتا اعلام شد81 درصد جرائم مربوط به جرائم اقتصادی است.
یعنی جرائمی مانند فیشینگ، کلاهبرداری اینترنتی، سرقت از حساب بانکی، هک، نفوذ بانکی مالی و... پس حوزه اصلی فعالیت پلیس فتا مربوط به جرائم اقتصادی است.

همچنین بخش دیگر مورد توجه پلیس فتا، مربوط به حوزه خرید و فروش داروهای غیرمجاز در فضای اینترنت است که این روز‌ها به شدت در حال افزایش است.
حتی در این زمینه همکاری‌های بین‌المللی را هم داشته‌ایم. یعنی توانستیم با کمک به پلیس اینترپل دست به کشف و شناسایی یک تشکیلات منسجم تولید و توزیع داروهای غیر مجاز از طریق اینترنت بزنیم. این جرم شاید به دلیل منافع مالی که در پی دارد اقتصادی به نظر برسد، اما از نظر ما جزو جرائم اجتماعی محسوب می‌شود؛ چرا که با عموم مردم و سلامت جامعه در ارتباط است. موارد اشاره شده حوزه کلی فعالیت پلیس فتا است.

قبل از شروع فعالیت پلیس فتا، پلیس دیگری‌هم در این زمینه فعالیت داشت به نام پلیس جرائم رایانه‌ای. آیا وجود چندین متولی در این حوزه به نوعی موازی‌کاری و سردرگمی کاربران را در پی نخواهد داشت.
به هیچ وجه. اداره کلی در پلیس آگاهی به نام اداره کل مبارزه با جرائم رایانه‌ای و خاص وجود داشت که از زمان تاسیس و شروع فعالیت پلیس فتا، این بخش کاملا منحل شد. البته اداره خاص این بخش هنوز وجود دارد، ولی بخش جرائم رایانه‌ای آن به همراه ماموریت، وظایف، پرسنل و... آن به پلیس فتا انتقال پیدا کرده است.

فعالیت پلیس فتا تنها در این سه حوزه خلاصه می‌شود؛ چرا که چندی پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینکه این پلیس روی نظارت سایت‌ها و فیلتر کردن آنها هم نقش خواهد داشت. بله، ما هم در این زمینه نظارت داریم و این بخش هم جزئی از وظایف پلیس فتا است. چرا که یکی از اعضای کمیته تعیین مصادیق جرائم رایانه‌ای را پلیس فتا تشکیل می‌دهد. ما در جلسه‌های این کمیته شرکت می‌کنیم و در کنار دیگر اعضا اقدام به معرفی سایت‌هایی با محتویات مجرمانه می‌کنیم. همچنین به راحتی یک سایت فیلتر نمی‌شود؛ چرا که پس از اینکه اعضا سایت‌هایی با محتویات مجرمانه را کشف کردند، آن سایت را به کمیته تعیین مصادیق گزارش می‌کنند. سپس کمیته پس از بررسی و نظرسنجی از دیگر اعضا اقدام به فیل‌تر کردن آن سایت می‌کند.

دقت عمل در انجام این عملیات تا چه اندازه‌ای است؛ چرا که در حال حاضر به خاطر ضعف در سیستم نرم‌افزار فیلترینگ برخی سایت‌ها به اشتباه فیلتر می‌شوند.
درست است. دیدگاه پلیس فتا به این قضیه سلبی نیست. ما معتقدیم فیلترینگ باید بجا، هوشمندانه، ظریف و با رعایت حقوق صاحبان سایت انجام شود. برای جلوگیری از اشتباه در این زمینه هم در حال حاضر در کنار استفاده از نرم‌افزار فیلترینگ از گروه‌های رصد هم استفاده می‌کنیم.

صحبت از وجود گروه‌هایی به نام رصد کردید. رصد سایت‌ها توسط این گروه به چه شکل انجام می‌شود؟
به صورت کلی در فضای واقعی پلیس در مکان‌هایی که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است در حال گشت‌زنی است مانند راسته طلافروشان، بانک‌ها و... در واقع گروه رصد‌‌ همان کار گشت‌زنی در فضای فیزیکی را در فضای مجازی انجام می‌دهد.

برای خیلی از کاربران این سوال به وجود می‌آید که این گشت‌زنی در یک فضای کاملا مجازی به چه صورت است؟ و اینکه مناطق مهم در فضای اینترنتی به چه مناطقی گفته می‌شود و این مناطق چگونه تشخیص داده می‌شود؟
اساس به وجود آمدن این پلیس تامین امنیت است. یعنی زمانی که کاربران قصد کسب درآمد از طریق اینترنت را دارند یا می‌خواهند از خدمات این سرویس استفاده کنند، بتوانند در کمال امنیت فعالیت خود را انجام دهند. کاربران در فضای مجازی بیشتر از سایت‌هایی نفع می‌برند که جنبه خدمات‌رسانی و اطلاعاتی برایشان داشته باشد.
پس ما در مکان‌هایی که کاربران بیشترین خدمات و ارتباط را دریافت می‌کنند که همین بخش‌ها هم مورد تعرض مجرمان است گشت‌زنی خواهیم کرد.

نحوه این گشت‌زنی برای خیلی‌ها قابل درک نیست. این گشت‌زنی به چه صورت است؟
گشت‌زنی عملیات خیلی پیچیده‌ای نیست و نمی‌توان توضیحات زیادی در مورد آن ارائه کرد. همان‌طور هم که اشاره کردم در حال حاضر در ابتدای راه هستیم و باید کمی سطح توقع مردم و رسانه‌های عمومی از ما کمتر باشد.

درست است ولی مگر شما از تجربه چند سال فعالیت پلیس جرائم رایانه‌ای استفاده‌ نمی‌کنید؟ چرا که آنها هم بخشی به نام گشت‌زنی اینترنتی داشتند.
نه این طور نیست. این بخش بیشتر پرونده‌هایی را که به آنها ارجاع داده می‌شد یا شکایت‌هایی که به آن‌ها واصل می‌شد، پیگیری می‌کردند.

ولی در زمان راه‌اندازی پلیس جرائم رایانه‌ای یکی از مواردی که برای بسیاری جالب بود گشت‌زنی اینترنتی بود که توسط این پلیس راه‌اندازی شده بود.
درست است، ولی آن گشت چندان تخصصی نبود. اما گشت اینترنتی فتا کاملا تخصصی است. در واقع پلیس فتا به بررسی زیرساخت‌های تجارت الکترونیک یا بانکداری الکترونیک می‌پردازد تا اگر این بخش‌ها دچار مشکل و ضعف امنیتی باشد به سازمان‌های مربوطه این مشکل را گزارش ‌دهد. بخشی از گشت‌زنی پلیس فتا توسط نیروی انسانی متخصص صورت می‌گیرد که از طریق روش‌های فنی و با استفاده از کامپیو‌تر نقاط مهم و پر بیننده را مورد بررسی و رصد قرار می‌دهد. اما بخش دیگر گشت‌زنی توسط نرم‌افزارهای هوشمند صورت می‌گیرد.

فارغ از بررسی‌های پلیس روی سایت‌هایی که بیشتر جنبه خدماتی برای کاربران دارند مانند سایت‌ بانک‌ها و... آیا پلیس فتا روی سایت‌های پربازدید‌کننده دیگر مانند سایت‌های اجتماعی هم نظارت دارد و این نظارت به چه صورتی است؟
ما پلیس هستیم و متولی امنیت عمومی. اما گاهی اوقات در حوزه‌هایی که مرتبط با امنیت ملی است وارد می‌شویم. بحثی که در حال حاضر روی شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود بیشتر متصل است با بحث‌هایی در زمینه جنگ نرم، عملیات روانی دشمن بر ضد کشور ایران و... این موارد جزو جرائم امنیتی و سیاسی است. در درجه اول پلیس به واسطه اینکه حافظ امنیت عمومی است و متولی برقراری امنیت عمومی هم است پس با جرائم عمومی‌تر سر و کار دارد. اما در صورت نیاز به این حوزه‌ها هم ورود پیدا می‌کند.

حدودا یک ماه گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه گروهی از طلاب و بسیجی‌ها برای بررسی و نظارت روی اینترنت و بیشتر روی شبکه‌های اجتماعی تحت آموزش قرار گرفته‌اند. فعالیت این گروه به نوعی باعث موازی کاری و به نوعی ایجاد تداخل در کار پلیس فتا نیست؟
خیر ورود این گروه چندان به پلیس فتا مرتبط نیست. همچنین من نمی‌توانم تایید یا تکذیب کنم که آیا سازمان‌های دیگری متولی اقداماتی این چنینی هستند یا خیر. اما به هر حال بسیج یا سپاه با توجه به ماموریت‌ها و شرح وظایفی که در قانون خودشان دارند ممکن است در بخش‌هایی وارد شوند.

چه تعداد نیروی انسانی کار رصد یا‌‌ همان گشت‌زنی در اینترنت را انجام می‌دهند و تخصص آنها در چه زمینه‌هایی است؟
به این سوال شما نمی‌توانم پاسخ دهم چرا که این‌ها اطلاعات درون سازمان پلیس فتا است، اما در مورد تخصص این گروه باید بگویم که اکثر آن‌ها ITMAN هستند. یعنی تخصص‌ آنها بیشتر در زمینه آی‌تی، کامپیو‌تر، ارتباطات، روان‌شناسی، جامعه‌شناسی و... است. همچنین سطح مدارک تحصیلی کارکنان حداقل لیسانس و یا فوق لیسانس است. پلیس فتا یک پلیس تخصصی است پس ماموریت‌های ما ایجاب می‌کند که از افرادی متخصص و باسواد استفاده کنیم.

در راه‌اندازی پلیس فتا آیا از طرح خاصی الگوبرداری شده است؟
قطعا همین‌طور است. ما از تجربه کشور‌های پیش‌قدم در این حوزه مانند ایالات متحده آمریکا، کره جنوبی، چین، روسیه استفاده کردیم. اما راه‌اندازی این پلیس تدبیر خودمان بود. چرا که راه‌اندازی این پلیس یا از طریق مشاهده تجربیات دیگر کشور‌ها امکان پذیر است یا انجام مطالعه تطبیقی و از آنجا که دیگر کشور‌ها سعی می‌کنند کمتر تجربیات خود را در اختیار دیگر کشورها‌ قرار دهند ما سعی کردیم از ابتکارات خودمان استفاده کنیم.

به عنوان آخرین سوال اگر در حال حاضر کاربران شکایاتی در این زمینه داشته باشند از چه طریقی می‌توانند اقدام کنند؟
اولین راه ارتباطی سایت فتا است. هر چند به دلیل متفاوت بودن این سایت و اینکه نباید به راحتی مورد سوء استفاده مجرمان در این فضا قرار بگیرد هنوز این سایت راه‌اندازی نشده است. اما به غیر از سایت کاربران می‌توانند از راه‌های دیگری هم مانند مراجعه به ایستگاه‌های پلیسی در رده‌های استانی پلیس فتا، ارتباط مستقیم با دادسرای جرائم رایانه و... اعلام شکایت کنند.

خبر رفع فیلتر فیس بوک صحت ندارد
بازار دیجیتال- هفته گذشته تعدادی از سایت‌ها اقدام به انتشار خبری مبنی بر رفع فیلتر شدن فیس‌بوک در آینده‌ای نزدیک کردند. اما کارگر، عضو کمیته راهبردی پلیس فتا، در گفت‌وگو با ما این خبر را تکذیب کرد.
وی معتقد است که رسانه‌ها در انتخاب تیتر لغزش‌هایی را مرتکب شده و بعضا به نوعی اظهارات معاون مبارزه با جرائم سایبری پلیس فتا را تحریف کرده‌اند. به گفته وی سیاست‌های نظام و کمیته تعیین مصادیق مجرمانه تعیین می‌کند که آیا این وب‌سایت و سایت‌های مشابه از فیل‌ر خارج شوند یا نه.



موضوع مطلب :
پنج شنبه 90 تیر 30 :: 12:12 عصر ::  نویسنده : M.N
گوگل به منظور افزایش بهره‌وری کاربران، قابلیت‌های دیداری متعددی به جی‌میل افزوده است.
قابلیت‌های   جدید جی‌میل رونمایی شد


گوگل به منظور سهولت کار با جی‌میل و افزایش بهره‌وری، تغییراتی در ظاهر سرویس ایمیل خود ایجاد کرده است.

به دنبال راه‌اندازی شبکه اجتماعی گوگل موسوم به گوگل پلاس و تیره شدن نوار راهبری گوگل در بالای برخی سرویس‌ها، جی‌میل هم تغییراتی به خود دیده است.

به گزارشM.N  به نقل از وی‌تری، با استفاده از این قابلیت‌های جدید دیداری، کار با جی‌میل آسان‌تر و لذت‌بخش‌تر می‌شود.

از جمله این تغییرات می‌توان به افزوده شدن دو زمینه ساده و زیبا به لیست زمینه‌های جی‌میل اشاره کرد.

کاربران با مراجعه به بخش تنظیمات حساب خود در جی‌میل و باز کردن زبانه Themes می‌توانند به این دو طرح جدید که Preview و Preview Dense نام دارد، دسترسی پیدا کنند.

برای بازگشت به حالت معمولی و پیش‌فرض جی‌میل، کافی است پس از طی مراحل فوق، زمینه Classic انتخاب شود.

به گزارشM.N ،  کاربران با استفاده از قابلیت‌های جدیدی که به Priority Inbox سرویس ایمیل گوگل افزوده شده، قادر خواهند بود ایمیل‌های خود را بر اساس اهمیت آنها مرتب کنند.

با فعال شدن این قابلیت، ایمیل‌ها را می‌توان به صورت‌های مختلفی از جمله مهمترها (Important first)، خوانده‌نشده‌ها (Unread first) و ستاره‌دارها (Starred first) طبقه‌بندی کرد.

همچنین از چندی پیش دکمه‌های Compose و Search در صفحه جی‌میل بزرگ‌تر و مشخص‌تر شده است.

بر اساس این گزارش، تغییرات در ظاهر جی‌میل طی چند روز آینده ادامه خواهد داشت.



موضوع مطلب :
پنج شنبه 90 تیر 30 :: 12:11 عصر ::  نویسنده : M.N
شبکه اجتماعی گوگل هم به لیست فیلترینگ پیوست.
فیلترینگ   گریبانگیر گوگل پلاس هم شد
شبکه اجتماعی گوگل فیلتر شد.

، شبکه اجتماعی گوگل به نام «گوگل پلاس» که به تازگی و از 8 تیرماه آغاز به کار کرده بود، از دسترس کاربران ایرانی خارج شد.

بدین ترتیب شبکه اجتماعی گوگل نیز به جمع شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده در ایران پیوست.

با این که به نظر می‌رسد با توجه به تازه بودن این شبکه اجتماعی، کاربران بتوانند از آن استفاده کنند، اما عدم امکان دسترسی به آن از امروز 20 تیرماه، به شایعات موجود در زمینه احتمال فیلتر شدن گوگل پلاس رنگ واقعیت بخشید.

گوگل پلاس به عنوان رقیب اصلی و جدی فیس‌بوک شناخته می‌شود.

به گزارش M.N  هنوز توضیحی از سوی مسئولین ذیربط در زمینه دلایل این تصمیم و یا احتمال رفع فیلتر این سایت منتشر نشده است.



موضوع مطلب :
<   1   2   3   4   5   >>   >   
درباره وبلاگ

این وبلاگ برترین وبلاگ پارسی بلاگ در سال 1389 شده است . موفق باشید
آخرین مطالب
پیوندها
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
بازدید امروز: 66
بازدید دیروز: 59
کل بازدیدها: 185891