*.: اخبــار فــنــاوری اطــلاعــات و ارتــبــاطــات .:*
|
||
سه شنبه 89 بهمن 19 :: 3:14 عصر :: نویسنده : M.N نخستین نمونه از ویندوز، به اقتضای فناوری کامپیوتر زمان خورد، صفحهای متنی و خشک بود که برای غالب کاربران فعلی و جوان امروز، حتی قابل تصور نخواهد بود.
در تمامی طول حیات اجتماعی انسان، کم نبودهاند پدیدههایی که فراتر از دیگر ابداعات و اختراعات فراوان او، توانستهاند نقشی تحولزا و دگرگونکننده را بر عهده بگیرند و گاه حتی ماهیت و کیفیت زندگی او را دستخوش تغییری غیرقابل یشبینی نمایند. اگر بخواهیم فهرستی از این ابداعات بشری فراهم کنیم، نام کامپیوتر بیتردید در زمره.این اسامی، و چه بسا در جایگاهی بالاتر از دیگر پدیدهها خواهد بود... اما واقعیت دیگری که در این میان خودنمایی میکند و بر اهمیت این پدیده میافزاید، این است که این محصول در عین داشتن عمری کوتاه توانسته تاثیری بسیار ژرفتر در مقایسه با دیگر نمونههای مشابه خود بر زندگی فردی و جمعی انسان بگذارد. اما چه عاملی باعث شد یک ابداع که میتوانست همانند برخی دیگر محصولات و یا ماشینهای دستساز انسان، کاربردی محدود بیابد و شاید در آزمایشگاهها محبوس شود، به میان مردم بیاید و به سرعت همهگیر شود؟ فناوری نهفته در ساختار این ابداع نوین، ” بیست و پنج سال از زمانی که اولین نسخه ویندوز عرضه شد میگذرد، و ما که اکنون در نقطهای ایستادهایم که به هیچ روی قابل مقایسه با وضعیت این تکنولوژی در آن زمان نیست، بیتردید، این پیشرفت و جهش را مرهون و مدیون این زبان مناسب و نرمافزار سرنوشتساز میدانیم. “
در حالی که کامپیوتر، ابداع جدید، از جنس سختافزار الکترونیکی بود، رابط و واسط و زبان آن با عامه مردم میبایست از جنس نرمافزار باشد، و این نیاز گریزناپذیری بود که اگر تحقق مییافت، تحول هم روی میداد؛ اتفاقی که افتاد. بیست و پنج سال از زمانی که اولین نسخه ویندوز عرضه شد میگذرد، و ما که اکنون در نقطهای ایستادهایم که به هیچ روی قابل مقایسه با وضعیت این تکنولوژی در آن زمان نیست، بیتردید، این پیشرفت و جهش را مرهون و مدیون این زبان مناسب و نرمافزار سرنوشتساز میدانیم. ویندوز در حقیقت حکم یک سیستم عامل برای راهاندازی انواعی خاص از این سختافزار را داشت، اما در عمل به قدری عمومیت یافت، و به اندازهای تاثیرگذار شد که بررسیهای تاریخی و خصوصا تاریخ علم و فناوری، بیشک آن را در جایگاه همان «زبان» ضروری خواهد نشاند که کامپیوتر ” شاید نسخههای مختلف و متفاوت ویندوز در دورانی به درازای یک نسل را میتوان بازتابی از تحول و پیشرفت دانش کامپیوتر قلمداد کرد، واقعیتی که از چشم تاریخ علم مخفی نخواهد ماند. “
نخستین نمونه از ویندوز، به اقتضای فناوری کامپیوتر زمان خورد، صفحهای متنی و خشک بود که برای غالب کاربران فعلی و جوان امروز، حتی قابل تصور نخواهد بود. یک صفحه متنی در یک نمایشگر تکرنگ، و با امکانات و قابلیتهای بسیار محدود، که در واقع ترجمان تواناییهای سختافزار محدود و اولیه همان دوره بود. بعدها با سرعت گرفتن پردازندهها، پیچیدهتر شدن مدارات و افزوده شدن امکانات ذخیرهسازی و گرافیک قویتر و... ویندوز نیز خود را با آن هماهنگ کرد، این رابطه البته یکسویه نبود، بلکه گاه ویندوز نیز بر سرعت و مسیر حرکت سختافزار تاثیر گذاشت. یکی از مهمترین نقاط عطف در دوران تحول این سیستم عامل، امکان اجرای همزمان چند برنامه یا همان multitasking بود. شاید نسخههای مختلف و متفاوت ویندوز در دورانی به درازای یک نسل را میتوان بازتابی از تحول و پیشرفت دانش کامپیوتر قلمداد کرد، واقعیتی که از چشم تاریخ علم مخفی نخواهد ماند. البته در طول این دوران، سیستم عاملهای دیگر(و گاه در مواردی قابل ملاحظهتر) طراحی و عرضه شدهاند، اما اگر نگاه ما صرفا به تاثیرگذاری ژرف در این مدت و میزان توفیق در همگانی کردن کامپیوتر باشد، هیچکدام همپای ویندوز نخواهند بود. به عبارت دیگر، این افتخار یعنی سوق دادن کامپیوتر به عرصه عمومی و ایجاد زمینه برای تعریف و اجرای کاربردهای گوناگون از این ابزار و همگانی نمودن آن، از آن ویندوز خواهد بود. موضوع مطلب : آخرین مطالب
پیوندها
آمار وبلاگ
بازدید امروز: 117
بازدید دیروز: 59
کل بازدیدها: 185942
|
||