سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
*.: اخبــار فــنــاوری اطــلاعــات و ارتــبــاطــات .:*
 
دوشنبه 90 خرداد 30 :: 9:37 عصر ::  نویسنده : M.N
عملکرد دولت نهم در توسعه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات خوب بود اما فناوری اطلاعات در دولت دهم تقریبا تعطیل است و برنامه‌ریزی‌های گذشته را نیز تقریبا تعطیل کرده است.
صابر فیضی،  مدیر عامل شرکت مخابرات ایران
صابر فیضی، مدیر عامل شرکت مخابرات ایران


عصر ارتباط - صابر فیضی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران طی سال‌های گذشته توانست وضعیت ارتباطی کشور را در شرکت مجموعه تحت مدیریت خود به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.
او که نقش عمده‌ای در توسعه ارتباطات داشته، دیدگاه‌های جالبی در زمینه توسعه فناوری اطلاعات دارد و تعطیلی برنامه‌ریزی‌های قبلی را عامل مهمی در عدم توسعه کشور در این عرصه می‌داند.

عملکرد دولت در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
عملکرد دولت نهم در توسعه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات خوب بود اما فناوری اطلاعات در دولت دهم تقریبا تعطیل است و برنامه‌ریزی‌های گذشته را نیز تقریبا تعطیل کرده است.

طی سال‌های گذشته پس از اجلاس جامعه اطلاعاتی تا چه اندازه ایران توانست به اهداف برنامه عمل جامعه اطلاعاتی (???? تونس) دست یابد؟
ایران در این سال‌ها موفقیت‌های خوبی داشته و ?? درصد اهداف تعیین شده در برنامه عمل جامعه اطلاعاتی را عملیاتی کرده است.

دلیل موفقیت یا عدم موفقیت ایران در دستیابی یا ناکامی در این برنامه را در چه می‌دانید؟
دلیل موفقیت به دست آمده در برخی بخش‌ها را می‌توان به برنامه‌ریزی‌ها و استفاده از توان همه بازیگران صنعت ارتباطات نسبت داد و از سوی دیگر تنگ‌نظری‌ها و بسته نگاه کردن و محدود دیدن بازیگران موجب عدم موفقیت کشور در این برنامه‌ها شده است.




موضوع مطلب :
دوشنبه 90 خرداد 30 :: 9:36 عصر ::  نویسنده : M.N

حالا باید روزی جداگانه برای فناوری اطلاعات در نظر گرفت؛ چون امروز فقط روز ارتباطات نام‌گذاری شده است؟!

 امیرحسین سعیدی نائینی، مدیرعامل شرکت گام الکترونیک یکی از فعالان و چهره‌های بانفوذ صنعت IT است که سابقه ریاست سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور را نیز در کارنامه کاری خود دارد.

کسی که ارتباطات را از فناوری اطلاعات جدا نمی‌داند و عدم یکپارچگی این دو مقوله را عامل اصلی ناکامی‌های کشور در توسعه این صنف می‌داند.

وضعیت فناوری اطلاعات و ارتباطات را در کشور چطور ارزیابی می‌کنید؟


فناوری اطلاعات و ارتباطات دو مقوله‌ای است که در یکدیگر تنیده شده‌اند و نمی‌توان اینها را از هم جدا کرد.
حالا باید روزی جداگانه برای فناوری اطلاعات در نظر گرفت؛ چون امروز فقط روز ارتباطات نام‌گذاری شده است؟!
به کار بردن کلمه ارتباطات به تنهایی به این معنی است که پروژه‌های داخلی را با هدف برقراری ارتباط صرف به مناقصه بگذاریم.
در نهایت باید گفت در کشور در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کنار هم فعالیت مثمر ثمری رخ نداده و ما در IT با فقر روبه‌رو هستیم. کارهایی هم که انجام شده تنها در حوزه تکنولوژی‌های ارتباطی(CT) بوده است در حالیکه باید این دو بخش در پروژه‌ها توامان در نظر گرفته شوند تا شاهد پیشرفت‌های برجسته در کشور باشیم.


یکی از مواردی که این عدم یکپارچگی باعث ایجاد کاستی شده را نام ببرید؟


سرویس‌های ارزش افزوده تلفن‌های همراه به عنوان یک ابزار ارتباطی مطرح هستند و تلفن‌های همراه،‌ تنها برای برقراری تماس به کار نمی‌روند.
بسیاری از سرویس‌های ارزش افزوده را می‌توان روی این بستر به کاربران عرضه کرد، اما در کشور ما با وجود سرمایه‌گذاری‌هایی که در این حوزه صورت گرفته این سرویس‌ها آنچنان که باید و شاید مورد بهره‌برداری قرار نگرفته‌اند.
علت را هم باید در عدم سرمایه‌گذاری هم‌زمان و یکپارچه روی فناوری اطلاعات و ارتباطات جستجو کرد.


به نظر شما اصلی‌ترین محدودیت در راه توسعه ارتباطات چیست؟


محدودیت در پهنای باند بزرگ‌ترین مانع در راه توسعه است.
البته هزینه‌های لازم برای سرمایه‌گذاری در هر دو بخش ICT اتفاق افتاده، ‌اما تاکنون بهره‌وری‌های لازم صورت نگرفته است.
بزرگ‌ترین مانع هم محدودیت پهنای باند است.
پهنای باند کنونی برای انجام تمام آن کارهایی که به خاطرش محدود شده کافی است، اما برای انجام کارها و فعالیت‌های مفید این مقدار پهنای باند بازدارنده است.
درواقع با محدود کردن پهنای باند فقط مانعی در انجام کارهای مهم و ضروری که برای رشد و توسعه کشور لازم است، ایجاد کرده‌اند.



موضوع مطلب :
دوشنبه 90 خرداد 30 :: 9:35 عصر ::  نویسنده : M.N

تقی‌پور: تعداد پورت‌های اینترنت پرسرعت امروز به بیش از 11 میلیون‌ و450 هزار پورت افزایش یافته که البته میزان منصوبه یک‌ و ‌نیم برابر این تعداد است که آماده واگذاری است.

رضا  تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نخستین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با تبریک روز جهانی ارتباطات گزارشی از آخرین نتایج و دستاوردهای این حوزه ارائه کرد.

رضا تقی‌پور با بیان اینکه خوشبختانه طی برنامه چهارم توسعه و در دولت‌های نهم و دهم در بحث واگذاری تلفن ثابت با به‌روزرسانی پاسخگوی نیاز همه مردم بودیم، گفت: امروز واگذاری تلفن ثابت در همه نقاط کشور به‌روز است و در تلفن همراه نیز تعداد به ?? میلیون‌ و ??? هزار رسیده و ضریب نفوذ تلفن همراه ?? درصد شده است.

او ادامه داد: در بحث عرضه خدمات در روستاها نیز که شعار امسال اتحادیه جهانی مخابرات هم هست، اقدامات مهمی انجام شده است؛ جمهوری اسلامی ایران در طول پنج سال گذشته فعالیت‌های زیادی در این راستا انجام داده و امروز خدمات پست‌ بانک، بانک و خدمات پستی و مخابراتی و بسیاری از خدمات دولت الکترونیکی در روستاها ارائه می‌شود و با تبدیل این دفاتر به پیشخوان دولت امیدواریم روزبه‌روز بر حجم این خدمات در روستاها اضافه شود.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه در آغاز دولت نهم، ??? دفتر ICT روستایی داشتیم، گفت: امروز این تعداد به حدود ??هزار و?? دفتر رسیده و در بحث دولت الکترونیکی امروز ??? خدمت از طریق پورتال IRAN.IR به مردم ارائه می‌شود و به موازات آن شبکه زیرساخت در کشور نیز توسعه می‌یابد. به نحوی که تعداد پورت‌های اینترنت پرسرعت امروز به بیش از ?? میلیون‌ و??? هزار پورت افزایش یافته که البته میزان منصوبه یک‌ و ‌نیم برابر این تعداد است که آماده واگذاری است.

وی افزود: افزایش پهنای باند کشور یکی دیگر از موضوعات مورد توجه است که این میزان به ?? گیگابیت در ثانیه افزایش یافته و وضعیت زیرساخت کشور در بخش فیبر نوری اصلی به ?? هزار کیلومتر رسیده و فیبر نوری داخل استان‌ها که علاوه بر تعداد ?? هزار کیلومتر است، به میزان ?? هزار کیلومتر رسیده است و امروز شبکه فیبر نوری در کشور به مرز ??? درصد نزدیک شده است. در حوزه ظرفیت شبکه انتقال نیز با افزایش چندین برابری خوشبختانه تمام نیازها برطرف شده است.

وزیر ارتباطات ادامه داد: در بحث ترانزیت پهنای باند از شمال به جنوب و از شرق به غرب امروز ظرفیت قابل توجهی دارد و در بحث توسعه ظرفیت انتقال این ظرفیت در سال ?? به ??? هزار خط ای‌وان افزایش پیدا کرده و در بحث افزایش ترانزیت نیز کارهای بسیار خوب و ظرفیت مناسبی ایجاد شده است.

تقی‌پور گفت: در بحث ظرفیت پهنای باند تا پایان برنامه پنجم ظرفیت فعلی به ?? برابر افزایش خواهد یافت؛ یعنی به حدود ??? گیکابیت در ثانیه خواهد رسید.

وی با بیان اینکه رشد پهنای باند شبکه دیتای داخل کشور در سه‌ سال گذشته رشد خوبی داشته است، گفت: امروز ما این امکان را داریم که علاوه بر تأمین پهنای باند داخل کشور در کشورهای همسایه مثل عراق و افغانستان نیز پهنای باند اینترنت را ارائه کنیم و هم‌چنین اتصال مدارس، مراکز دولتی و بانک‌ها به شبکه ملی اطلاعات از دیگر موارد بسیار مهم محسوب می‌شوند و در بحث ارتباطات روستایی بیش از ?? درصد روستاها امروز ارتباط دارند و در بیش از ?? درصد در روستاها تلفن خانگی در منازل موجود است.

وزیر ارتباطات در ادامه با بیان اینکه در بحث استفاده از تکنولوژی موبایل، ما در این دوره تکنولوژی را از نسل دو به ??/? ارتقاء دادیم، گفت: با وجود اپراتور سوم، تکنولوژی نسل سوم نیز خدماتش را ارائه خواهد داد و در زمینه حمایت از تولیدات داخلی نیز کارهای خوبی انجام شده و درصد زیادی از تجهیزات مخابرات نیز توسط صنعتگران داخلی تولید می‌شود.

او گفت: امروز شش اپراتور در زمینه ارائه خدمات ارتباطات سیار فعال هستند و اپراتور اول به عنوان بزرگ‌ترین اپراتور بیش از ?? هزار و??? روستا و هزار و ??? شهر را تحت پوشش خود قرار داده و اپراتور دوم نیز شرایط خوبی داشته و بیش از ?? میلیون مشترک دارد و در هزار و??? شهر و دهستان سرویس می‌دهد و پوشش جمعیتی آن ?? درصد است.

وی با بیان اینکه از پایان این ماه، سیم‌کارت‌های اپراتور سوم به صورت آزمایشی فعالیت خود را آغاز می‌کنند و به‌صورت محدودی در اختیار قرار می‌گیرند، گفت: بعد از طی مراحل آزمایشی این سیم‌کارت‌ها به صورت عمومی به شهروندان ارائه می‌شود.

وزیر ارتباطات در ادامه با بیان اینکه هفت اپراتور اصلی برای ارائه خدمات ارتباطات ماهواره‌یی در کشور وجود دارد، گفت: ?? شرکت ندا و ? اپراتور که خدمات سیار را ارائه می‌دهند و ? اپراتور جدید که خدمات وایمکس ارائه می‌کنند و اقداماتی این‌چنینی در حال انجام و گسترش است.

تقی‌پور گفت: دولت دهم هدف خود را رسیدن به دولت الکترونیکی قرار داده و در این راستا با تدوین چشم‌انداز لازم برای رسیدن به افق ???? جهت‌گیری‌های اصلی خود را مشخص کرده و امروز توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ابعاد مختلف اقتصادی و توانمندسازی کشور در عرصه‌های مختلف و بنیان‌گذاری اقتصاد دانش‌بنیان و در بحث امنیت ملی و حفظ محیط زیست سعی شده برنامه‌های متنوعی در بحث دولت الکترونیکی تدوین شود.

وی با اشاره به اینکه چابک‌سازی دولت عدالت‌محور با استفاده از خدمات الکترونیکی مهم‌ترین هدف برنامه در دولت دهم است، گفت: امیدواریم با تلاش همه دست‌اندرکاران این حوزه بتوانیم در پایان دولت حاضر اهدافی که مقرر شده را جامه عمل بپوشانیم.

تقی‌پور در پایان با اشاره به اقدامات اساسی فناوری اطلاعات در کشور اشاره کرد و گفت: در این راستا ?? کمیته فعال شده و در کارگروه مدیریت فناوری اطلاعات و امنیت این کمیته‌ها فعالیت می‌کنند که امیدوارم با سعی و تلاش روزبه‌روز بتوانیم با ارائه خدمات بیشتر شعار اصلی دولت را تحقق ببخشیم و جامه عمل بپوشانیم.




موضوع مطلب :
دوشنبه 90 خرداد 30 :: 9:35 عصر ::  نویسنده : M.N

نه مشکل برنامه داریم، نه مشکل راهبرد و نه مشکل فنی.

هجوم تقاضا  تغییر ایجاد می‌کند

به نقل از عصر ارتباط، نصرالله جهانگرد دبیر سابق شورای عالی اطلاع‌رسانی و یکی از کسانیکه در زمان برگزاری اجلاس‌های اول و دوم جامعه اطلاعاتی حضور فعالی داشت، اوضاع و احوال امروز ایران را در حوزه ICT بد ارزیابی نمی‌کند.

اگرچه معتقد است که از برنامه‌ها و اهداف کلانی که در این بخش تعریف شده عقبیم اما معتقد است نمی‌توان پیشرفت‌هایی که در این زمینه انجام شده را نادیده گرفت.

اوضاع حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در ایران بعد از اجلاس ???? تونس چطور می‌بینید؟ آیا توانسته‌ایم به اهداف و برنامه‌ عملی که در آن سال تعریف شد دست پیدا کنیم؟

ما پس از اجلاس و همزمان با آن در موقعیت تدوین برنامه توسعه بلندمدت ایران بودیم و بسیاری از اهداف یازده‌گانه آن در برنامه‌ریزی بلندمدت ایران یعنی برنامه اجرایی پنج ساله چهارم و اخیرا پنجم ذکر شد.
اما موفقیت‌مان در انجام این پروژه‌ها نسبی بوده است.
در کل باید بگویم علیرغم تمام مشکلات و کمبودها و حتی محدودیت سرعت، کماکان وضعیت IT در ایران رشد کرده است.

می‌شود درباره چگونگی رشد ایران در این زمینه توضیح دهید، چون بسیاری از انتقادهایی که وارد می‌شود به دلیل این است که ایران در عمل نتوانست به اهداف برنامه چهارم توسعه دست پیدا کند.

من معتقدم به اهداف کمی نرسیدیم اما به دلیل فشار تقاضا در عرصه خدمات و نه مدیریت بهینه، پیشرفت کردیم.
جامعه ما یک جامعه جوان با بیش از ?? درصد جمعیت شهرنشین است و در کنار این قشر بسیاری از آنهایی که ساکن مناطق روستایی‌اند هم از خدماتی استفاده می‌کنند که مبتنی بر شبکه است.

امروز در ایران بالاخره به‌رغم تمام محدودیت‌ها، دسترسی به اینترنت در هر نقطه‌ای از کشور امکان‌پذیر است.
تعداد خدماتی که در محیط اینترنت ارایه می‌شود افزایش پیدا کرده حال از بخش دولتی گرفته که هرچند ناقص و در بعضی موارد سرویس‌هایشان کهنه است تا دیتای بی‌شماری که توسط بخش خصوصی در این محیط گذاشته شده است.
شما به خط و زبان فارسی در محیط اینترنت برای هر پدیده‌ای که مایل باشید می‌توانید دیتا پیدا کنید.

آنچه شما می‌گویید در واقع فاقد راهبری کلان است، اما آنچه که در برنامه عمل جامعه اطلاعاتی مشخص شده تعیین چشم‌اندازی بلندمدت برای کشورها است.

بله. من روشن گفتم که این تقاضا در جامعه نشسته است.

که شاهد رشد خیلی وحشتناکی هستیم...

بله، اما در ارایه برنامه و انضباط در انجام و طی کردن مراحل این رشد متاسفانه دچار خلل و عقب‌افتادگی و حتی انشقاق در برنامه‌ها بودیم.
در چهار سال اول بعد از اجلاس تونس ???? که اصلا مسوولان IT درک نمی‌کردند موضوع چیست!
کسانیکه منصوب به حوزه فناوری اطلاعات بودند نتوانستند هیچ کاری بکنند، اما طی دو سه سال اخیر وضعیت بهتر شده است.
مدیرانی که از سوی دولت بر این حوزه‌ها منصوب شدند شناخت بهتری دارند و تلاش زیادی می‌کنند. طبعا چرخ زنگ خورده در حال حرکت است اما واقعا در کارمان تاخیر داریم.
مساله هم از حل و فصل یک‌سری مبانی ذهنی و نظری و نحوه مدیریت این انرژی نشات می‌گیرد که می‌خواهد در کشور به کار گرفته شود.

این مشکل را شما در برنامه‌های چهارم و پنجم توسعه می‌بینید یا فکر می‌کنید بیشتر بستر اجرایی کشور مشکل دارد؟

به نظر من نه مشکل برنامه داریم، نه مشکل راهبرد و نه مشکل فنی.
مشکل ما مشکل مدیریتی، نگاه فلسفی به این موضوع و نحوه مدیریت این انرژی در کشور و بهره‌مندی از آن است. ابزار و متدی که انتخاب کردیم اشتباه است.
از نظر حساسیت‌ها، روی نقاط حساس به درستی انگشت گذاشته شده است.
همه نظام‌های حاکمیتی دنیا نسبت به حفظ حریم بازارشان از جنبه‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی حساسیت دارند و به نحو مناسبی این بازارها را مدیریت و کنترل می‌کنند.
اما ما در واقع با حذف صورت مساله می‌خواهیم مساله را حل کنیم، در حالیکه صورت مساله باقی است و باید روش‌هایمان را تغییر دهیم.




موضوع مطلب :
دوشنبه 90 خرداد 30 :: 9:35 عصر ::  نویسنده : M.N

قوانین ضدتوسعه شرکت‌های بزرگ از بسیاری از بی‌قانونی‌ها جلوگیری می‌کند. تنها مشکل این قضیه این است که دادگاه قانون‌گذاری می‌کند، آینده تکنولوژی را پیش‌بینی کرده و شرکت‌های حوزه فناوری را مدیریت می‌کند و این فرآیند نیاز بازار فناوری نیست.

تحریم  مایکروسافت پایان یافت

هفته گذشته ? سال تحریم مایکروسافت توسط آمریکایی‌ها به پایان رسید. این قانون به دلیل جلوگیری از گسترش و رشد شرکت بزرگ مایکروسافت و کمک به شرکت های کوچک وضع شده بود.

هنوز مشخص نشده است که علت این کار توافق و فشار متخصصان بوده است یا حرکت رو به جلوی فناوری در آمریکا که باعث پیدایش و رشد شرکت‌های جدیدی مثل اپل و گوگل شد.

 از همکاران سیستم فرانک ژیلت محقق مؤسسه تحقیقاتی فارستر در این باره می گوید: از دیدگاه من کاملاً منطقی است که وزارت دادگستری آمریکا پایان این تحریم ها را اعلام کرد، چرا که مایکروسافت در حال حاضر با تهدید جدی از سوی شرکت های رقیب مواجه شده است.

بر اساس آمار موسسه نت مارکت ، اکنون ?? درصد از بازار جست‌وجوگر‌های اینترنتی در اختیار اینترنت اکسپلورر مایکروسافت است و این در حالی است که ?? درصد از بازار استفاده از اکسپلورر در سال ???? را در اختیار داشت.

در این فاصله زمانی این فایر فاکس موزیلا و کروم گوگل بودند که با اختصاص دادن ?? و ?? درصد از سهم بازار، دردسرهای جدی برای مایکروسافت ایجاد کردند.

پس این تحریم ها مؤثر بودند؟
جان لوپتکا استاد حقوق دانشگاه پن استیت و نوسینده و مشاور کتاب «پرونده ضدتوسعه مایکروسافت» در سال ???? به این پرسش چنین پاسخ می‌دهد:«وزارت دادگستری آمریکا به آنچه می‌خواست رسید و قانونش را اجرا کرد، اما به اعتقاد من رأی سال ???? ، تأثیر بالایی روی بازار رقابتی نداشت.»

گوگل در سال ???? در حال پیشرفت بود و اپل هم آی‌پاد را عرضه کرده بود. این بدان معنی است که رقیبان بزرگ مایکروسافت قبل از رأی دادگاه هم در مسیر پیشرفت و موفقیت قرار گرفته بودند.
آن سال‌ها گوگل پیشرفت خوبی داشت و اپل با ابداع آی‌پاد قسمت زیادی از بازار تلفن‌های همراه هوشمند را از آن خود کرد. قطعاً این‌ها به دلیل رأی دادگاه در سال ???? نبوده است.

ژیلت در این باره معتقد است که تمام وجوه کامپیوتر در حال تغییر است و این فقط شامل کامپیوتر‌های رومیزی نیست. به همین علت است که رشد بالای اپل اهمیت تلفن‌های همراه هوشمند و رایانه‌های لوحی نقش مهمی در تاریخ تکنولوژی ایفا می‌کنند.

طی این چند سال مقامات وقت و منابع زیادی را صرف بررسی این موضوع نمودند که آیا مایکروسافت به تمام وجوه قوانین وضع شده به‌ویژه در زمینه استفاده رقبا از امکانات این شرکت احترام می گذارد یا نه.

لوپاتکا معتقد است که اگر این قانون مایکروسافت را به محدود کردن ابداعات ملزم کرده باشد، عملکرد خوبی نداشته است.

ویلیام پیج استاد دانشگاه فلوریدا معتقد است که این تحریم ? ساله بین مایکروساقت و واقعیات بازار فاصله ایجاد کرده است.

بر خلاف قوانین ضدمایکروسافت، تحریم شرکت اینتل مؤثر واقع شد و انویدیا و AMD از این قانون استفاده کردند.
قوانین ضدتوسعه شرکت‌های بزرگ از بسیاری از بی‌قانونی‌ها جلوگیری می‌کند. تنها مشکل این قضیه این است که دادگاه قانون‌گذاری می‌کند، آینده تکنولوژی را پیش‌بینی کرده و شرکت‌های حوزه فناوری را مدیریت می‌کند و این فرآیند نیاز بازار فناوری نیست.

بعضی دیگر اعتقاد دارند که قانون‌گذاران با این کار تسلط بی‌چون و چرای مایکروسافت با ویندوز را متوقف کردند. تسلطی که هم باعث تقلید دیگر برنامه‌نویسان از آن می‌شد و هم قدرت انتخاب کاربران را محدود می‌کرد.

پی‌کر، استاد حقوق دانشگاه شیکاگو می‌گوید که مایکروسافت اولین بار با نت‌اسکیپ بود که خطر واقعی سقوط امپراتوری‌اش را احساس کرد.
هم اکنون نیز شایعات زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه مایکروسافت نمی‌گذارد گوگل از طریق اینترنت اکسپلورر کسب درآمد کند.
پس قوانین وضع شده برای مایکروسافت که در مورد آن صحبت کردیم، کجاست؟




موضوع مطلب :

به گفته احمدی‌نژاد: کسانی که در کار ارتباطات مشغول هستند باید بدانند که کارشان نباید تنها در راستای تجارت و سودآوری باشد.

رئیس جمهور:  در حوزه ارتباطات نباید حد و مرز و حصاری وجود داشته باشد

 محمود احمدی‌نژاد در نخستین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به سرعت گسترش ارتباطات گفت: در گذشته اطلاعات به کندی و با فاصله بین مردم منتقل می‌شد. حتی به یاد دارم در زمانی که در شهرداری بودم یعنی حدود ‌?-? سال قبل مردم برای گرفتن یک تلفن ثابت باید چند سال در نوبت می‌ماندند اما الان این‌طور که من شنیده‌ام برای تلفن ثابت ظرفیت‌های فراوانی ایجاد شده و مشتری برای آن وجود ندارد.

وی ادامه داد: شما به یاد دارید که در سال‌های ‌7? و ‌77 قیمت تلفن همراه به ‌2 میلیون تومان رسید، اما امروز می‌بینید که شرکت‌های ارائه‌دهنده تلفن همراه با تبلیغات فراوان تلاش می‌کنند مشتری‌های بیشتری جذب کنند و قیمت سیم‌کارت خیلی ارزان‌تر به راحتی در اختیار است، در شبکه اطلاعات در کشور کارهای خوبی شده و حرکت جهشی بوده است.

احمدی‌نژاد در ادامه گفت: از همه کسانی که تلاش می‌کنند زیرساخت‌های فناوری در کشور گسترش یابد تشکر می‌کنم و امیدوارم برنامه‌های جناب آقای وزیر هرچه زود‌تر به نتیجه برسد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اهمیت ارتباطات گفت: خداوند انسان را خلق کرد تا جانشین خود در زمین بگذارد. خدا انسان را آفرید تا خدایی کند و علم و حکمت را متجلی کند تا آیینه خدا شود و این ظرفیت بجز انسان در هیچ موجود دیگری وجود ندارد و بالا‌ترین تجلی خداوند نیز در انسان کامل است.

رییس‌جمهور افزود: این استعداد و ظرفیت انسان به هر میزانی که ارتباطاتش گسترده‌تر شود بیشتر شکوفا می‌شود. البته باید در نظر داشت که عوالم انسانی بر‌تر از دنیای مادی است و هدف از خلقت انسان، تسلط او بر این جهان مادی نیست.

رییس‌جمهور افزود: هدف شکوفایی انسان است و هرچه ارتباطات بیشتر گسترده شود فرصت شکوفایی انسان بیشتر می‌شود. البته ممکن است کسانی هم باشند که از فرصت ارتباطات گسترده‌تر بخواهند بهره نامناسبی ببرند.

احمدی‌نژاد در ادامه تصریح کرد: ارتباطات بهترین مجال برای رشد انسان است و در عین حالی که می‌توان در خدمت کمال و شکوفایی باشد می‌تواند انسان را به سمت سقوط بکشاند. حقیقت انسان زمانی بروز می‌یابد که همه‌ عواملی که به انسان هویت مادی و زمینی می‌دهد کنار برود و ارتباطات و فناوری از عوامل اصلی است که می‌تواند حلقه‌های مادی حقارت انسان را از پای انسان باز کند.

وی در ادامه اظهار کرد: کسانی که در کار ارتباطات مشغول هستند باید بدانند که کارشان نباید تنها در راستای تجارت و سودآوری باشد. آنها باید بدانند که دستاوردهای ارتباطات برای بشریت بسیار بالا‌تر است. بشر باید در مسیر کمال به بالا‌ترین نقطه برسد و ارتباطات بستر تحقق این هدف است. ممکن است برخی از این فرصت برای تحمیل خود و سیاست‌های خود بر دیگران بهره ببرند اما این فرصت دوجانبه است و مانند تیغ دولبه است. بشر برای رسیدن به کمال و تحقق آرمان‌هایش نیازمند شبکه‌های ارتباطی و اطلاعاتی است.

رییس‌جمهور گفت: سرعت رشد فناوری و ارتباطات شبیه سرعت نور شده است. افق نگاه ما در حوزه ارتباطات حداکثری است و هیچ حد و مرز و حصاری نباید وجود داشته باشد؛ چرا که زمانی حقیقت انسان بروز می‌کند که بی‌‌‌نهایت انسان بروز کند و گسترش ارتباطات فرصتی برای شکوفایی انسان است.

پیش از سخنان احمدی‌نژاد تمبر یادبود این جشنواره با عکسی از حضرت امام (ره) که به گفته مجری مراسم برای اولین بار منتشر شده است به رییس‌جمهور اهدا شد.



موضوع مطلب :

ارتباطات پهن‌باند رساندن محتوای اطلاعات و ارتباطات را به دورافتاده‌ترین مناطق روستایی ممکن می‌سازد.

پیام بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، به مناسبت روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی منتشر شد.
 متن این پیام به شرح زیر است:

پیام بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، به مناسبت روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی زندگی بهتر در جوامع روستایی با استفاده از فناوری های اطلاعات و ارتباطات

فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات چشم‌انداز جهان را تغییر داده‌اند.
این فناوری‌ها به اقتصاد جهانی قدرت می‌بخشند و با کمک به مردم در برقراری ارتباط از مناطق دوردست و متفاوت به لحاظ فرهنگی، تسهیل تجارت و بازرگانی، و فراهم کردن امکان دسترسی به منابع مهمی همچون بهداشت و آموزش، به عاملی مهم برای توانمندسازی جوامع مدرن بدل شده‌اند.

به علاوه، رویدادهای اخیر جهان، به ویژه وقایع شمال افریقا و خاورمیانه، مؤید نقش تسهیلگرانه تلفن‌های همراه و شبکه‌های اجتماعی در به‌تحرک‌ واداشتن افکارعمومی در برابر سرکوب بوده‌ است. و در پی بلایای طبیعی که با تواتر و قدرت بیش‌تری رخ داده‌اند، شاهد آن بوده‌ایم که این فناوری‌ها چگونه -با ایجاد خطوط ارتباطی‌ که می‌توانند زندگی افراد را نجات دهند، اعضای خانواده‌ها را به هم برسانند، و ارسال کمک‌های اضطراری را به مردم نیازمند تسهیل کنند- بدل به بخشی مهم از فعالیت کمک‌رسانی شده‌اند.

موضوع مراسم امسال، «زندگی بهتر در اجتماعات روستایی با فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات»، تأکیدی است بر نیاز به بسیج تمامی توان بالقوه فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات در جهت منافع جمعیت روستایی جهان.

هفتاد درصد از جمعیت ?.? میلیارد نفری بسیار فقیر کشورهای در حال توسعه در مناطق روستایی ساکن‌اند. در صورتی که امکان دسترسی مدارس روستایی را به اطلاعات و دانش موجود در اینترنت به‌وجود آوریم، پزشکی از راه دور را به مراکز بهداشت روستاهای دورافتاده ببریم، اطلاعات دقیق هواشناسی را برای کشاورزان و ماهیگیران فراهم کنیم، و اطلاعات روزآمد بازار را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهیم، زندگی این افراد می‌تواند دچار تحول شود.

اتحادیه بین‌المللی ارتباطات دوربرد و همکاران آن به تلاش برای ایجاد امکان ارتباط در همه نقاط جهان ادامه می‌دهند.
من از این تلاش‌ها، به‌ویژه از تلاش برای رساندن خدمات پهن‌باند به تمام اجتماعات، استقبال می‌کنم.

ارتباطات پهن‌باند رساندن محتوای اطلاعات و ارتباطات را به دورافتاده‌ترین مناطق روستایی ممکن می‌سازد.

فاصله عمیق موجود مابین کسانی که به دانش و اطلاعات دسترسی دارند و کسانی که به آن دسترسی ندارند با پل زدن بر شکاف دیجیتالی کاهش می‌یابد، و بدین طریق، فرصت برای زندگی بهتر افزایش پیدا می‌کند.
دسترسی بیشتر به معنی دستیابی زودتر به اهداف توسعه هزاره است.
این به معنی فقر و گرسنگی کمتر، و پایداری زیست‌محیطی بیشتر است و نیز موجب برابری بیشتر برای زنان و محرومان و توانمندسازی آنان می‌شود.

بیایید امسال، در روز جهانی جامعه اطلاعاتی و ارتباطات دوربرد، برای متصل کردن اجتماعات روستایی و ایجاد انقلاب دیجیتالی در کل جهان، به منزله راهی برای دستیابی به اهداف توسعه و ترویج صلح و رفاه برای همه، همت بگماریم.

بان کی-مون
دبیرکل سازمان ملل



موضوع مطلب :
دوشنبه 90 خرداد 30 :: 9:33 عصر ::  نویسنده : M.N

مسأله‌ مهم در حوزه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات توجه به امنیت و کارکرد شبکه است که ما بتوانیم بر آن تسلط داشته باشیم که بسیار موضوع مهمی است و باید توسط سیاست‌گذاران و دست‌اندرکاران مربوطه مورد توجه قرار بگیرد.

ICT باید  برای تحول در عرصه‌ی اقتصادی کشور به مدد بیاید


 نسرین سلطان‌خواه - معاون علمی و فناوری رییس جمهوری - در نخستین جشنواره ملی ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران با بیان اینکه یکی از فن‌آوری‌هایی که در دو دهه گذشته رشد چشمگیری کرده، همین حوزه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات است، گفت: امروز شاهد ایجاد و تحول شبکه‌ها هستیم که این شبکه‌ها در دسترس همه و پاسخگوی نیاز همگان است و شاهد رشد چشمگیری در این عرصه هستیم.

وی گفت: ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات به‌عنوان یکی از زیرساخت‌های مهم بسیار قابل توجه بوده و زیرساخت‌های سیستم‌های بانکی، مبادلاتی و مواردی از این قبیل همه متأثر از سیستم‌های ICT است و درواقع این فن‌آوری توانسته به رشد و توسعه دیگر فن‌آوری‌ها کمک کند.

او ادامه داد: سیر تحولات بسیار چشمگیر بوده و شاید اگر در ?? سال گذشته تحولات عصر حاضر را برای مردم عنوان می‌کردیم، در تصور آن‌ها نمی‌گنجید و ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات به عنوان زیرساخت مهم در عرصه‌های مختلف مطرح شده که البته مسأله‌ی مهم توجه به امنیت و کارکرد شبکه است که ما بتوانیم بر آن تسلط داشته باشیم که این بسیار موضوع مهمی است که توسط سیاست‌گذاران و دست‌اندرکاران مربوطه باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی ادامه داد: خوشبختانه اتفاقات و تحولات خوبی را شاهد بودیم؛ به عنوان مثال پست الکترونیکی که توسط سازمان IT‌ رونمایی شد یا پورتال IRAN.IR که معرفی شده و در کنار آن باید از ظرفیت‌های بخش خصوصی هرچه بیش‌تر برای توسعه فن‌آوری اطلاعات استفاده کرد.

او با اشاره به سال‌های ?? و ??، با بیان اینکه دکتر احمدی‌نژاد در آن زمان تصدی شهرداری را برعهده داشت و من عضو شورای شهر بودم افزود: در آن زمان یکی از مشکلات مهم شهر این بود که در سیستم تلفن همراه نقاط کور زیادی وجود داشت؛ در آن زمان خود ایشان پیش‌قدم شدند و با تعامل با وزارت ارتباطات تمامی فضاهای شهرداری و پارک‌ها در اختیار این وزارتخانه قرار گرفت که بتوانند آنتن‌های BTS نصب کنند تا نقاط کور برطرف شود و بعد از آن قرارداد بین وزارت ارتباطات و شهرداری درباره این دو موضوع منعقد شد و ایشان با نگاه ملی از این مسأله استقبال کردند و خوشبختانه امروز شاهدیم همه‌جای کشور ما از شبکه تلفن همراه بهره‌مند است.

سلطان‌خواه در ادامه با بیان اینکه امسال سال «جهاد اقتصادی» نام‌گذاری شده و تصور می‌کنم برای تحول و دگرگونی در عرصه اقتصادی هم باید ICT به مدد بیاید و کمک کند تا ما به سمت اقتصاد دیجیتالی حرکت کنیم، گفت: البته این موضوع هم در برنامه پنجم توسعه دیده شده که باید ?? درصد خدمات دولت به صورت الکترونیکی ارایه شود و ?? درصد پرداخت‌های نظام بانکی نیز به صورت الکترونیکی، ?? درصد تجارت داخلی و ?? درصد تجارت خارجی باید به صورت الکترونیکی باشد و ??? درصد مردم کشور از کارت هوشمند ملی برخوردار شوند.

معاون رییس جمهوری ادامه داد: همه این موارد در این برنامه دیده شده و هم‌چنین تا پایان برنامه پنجم کشورمان باید در منطقه جایگاه دوم و در افق ???? در منطقه جایگاه اول را به خود اختصاص دهد.

سلطان‌خواه گفت: با توجه به اینکه بسیاری از کارها بین‌بخشی و بین دستگاهی است و نیاز به تعاملات بین آن‌ها دارد، ما در معاونت علمی و فناوری ریاست‌ جمهوری‌، ستاد راهبری ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات را تشکیل دادیم تا برای اینکه ارتباط بین‌بخشی تسهیل شده و هماهنگی بین دستگاه‌ها نیز بیش‌تر و تنظیم شود و در زمینه کارت هوشمند نیز اقدامات و کمک‌هایی انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه شبکه رایانه‌یی یکی از ابزارهای پیشران علم و فن‌آوری در حوزه ICT است، گفت: این موضوع در دستور کار معاونت ما قرار دارد و سال گذشته طرح ابر رایانش ملی به نتیجه رسید و در پی آن دو ابررایانه یکی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و یکی در دانشگاه صنعتی اصفهان به بهره‌برداری رسید و قرار شد نرم‌افزارهای لازم نوشته شود و گام بعدی ما این است که انشاء‌الله بتوانیم در سال ?? شبکه ملی را به بهره‌برداری برسانیم.

در ادامه مراسم رونمایی از تمبر یادبود نخستین جشنواره ملی ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران یادواره شهید دکتر محمود قندی انجام شد.




موضوع مطلب :
دوشنبه 90 خرداد 30 :: 9:33 عصر ::  نویسنده : M.N

مجله Fortune به تازگی جدید‌ترین لیست بر‌ترین شرکت‌های جهان در سال جاری میلادی را منتشر کرده است.

برترین  شرکت‌های جهان در لیست Fortune


این لیست که با اطلاعات دقیقی از شرکت‌های بزرگ دنیا تهیه شده است،ناظر بر عملکرد یک سال گذشته این شرکت‌ها بوده و نمادی از میزان پیشرفت آن‌ها به حساب می‌آید.

 برای قرارگیری یک شرکت مشخص در این لیست می‌بایست نام این برند در لیست صنایع مربوطه در نیمه بالائی جدول قرار گرفته باشد.

در این لیست همچنان برند شماره یک به Apple تعلق دارد و با فاصله‌ای اندکی گوگل در تعقیب این شرکت است جایگاه نهم شرکت مایکروسافت و سی و دوم شرکت اینتل از دیگر نکات جالب این لیست به شمار می‌روند.

رتبه شرکت سامسونگ در حال حاضر در لیست ???? مجله Fortune به عدد ?? رسیده که در مقایسه با سال ???? با چهار پله و در مقایسه با سال ???? با ?? پله صعود همراه بوده است.

در بخش صنایع الکترونیک نیز شرکت سامسونگ با حفظ رتبه سال گذشته خود در میان ?? شرکت بر‌تر این صنعت همچنان در رده دوم جدول قرار دارد و دو شرکت سونی و پاناسونیک در مقام‌های سوم و چهارم تعقیب کننده گان اصلی سامسونگ در این رده هستند.

آخرین شرکت در لیست تولید کنندگان وسایل الکترونیک که در نیمه بالائی این لیست قرار داشته و بدین ترتیب به لیست Fortune نیز راه یافته، شرکت Toshiba با مقام هشتم است و شرکت بعدی پس از توشیبا یعنی LG بعلت قرار گرفتن در نیمه پائینی جدول جائی در لیست Fortune ندارد.

جنبه‌های کلیدی اعتبار سامسونگ که نقش مهمی در حفظ و ارتقا جایگاه این شرکت در لیست بر‌ترین کمپانی‌های سال ایفا می‌کنند زیر عناوینی همچون ابتکار، مدیریت مردمی، استفاده از دارائی‌های شرکت و بلاخره مسئولیت پذیری اجتماعیقابل دسته بندی ست.

گزارش Fortune که بطور کامل توسط Hay Group تهیه شده است با بررسی ???? شرکت مختلف شامل ???? شرکت آمریکائی و غیر آمریکائی در لیست Fortune با درآمدی بیش از ?? میلیارد دلار یا بیشتر در سال و همچنین بر‌ترین شرکت‌های خارجی فعال در آمریکا آغاز شد.

پس از این مرحله با تعیین دسته بندی هایمختلفبرای صنایع بزرگ، ?? شرکت اول بین المللیبرای هر صنعت و ?? شرکت اول بزرگ برای صنایع عظیم حاضر در آمریکا مشخص شدند.

پس از این مرحله مجموعا ??? شرکت مختلف از ?? کشور جهان مورد بررسی دقیق و کامل قرار گرفتند.

با گذر از این مرحله و برای تعیین لیستی از ?? صنعت مختلف، Hay Group از مدیران اجرائی و تحلیلگران هر صنعت درخواست نمود تا شرکت‌های حاضر در صنایع مربوط به خود را در ? جنبه مختلف از میزان سرمایه گذاری تا مسئولیت پذیری اجتماعی ارزشیابی کنند.

بدین ترتیب با مشخص شدن نتایج، این بار تنها برترین‌های این لیست در مجله Fortune به معرض دید عموم گذاشته شدند هرچند که لیست کامل بصورت آنلاین در دسترس علاقمندان قرار دارد.

از این مرحله به بعد برای رسیدن به لیستی از بر‌ترین ?? شرکت تحسین شده سال، Hay Groupبا مجموعه‌ای از ???? مدیر شرکت، رؤسا و تحلیلگران بازار بورس در صنایع مربوط به خود برای انتخاب ?? شرکت بر‌تر از دید این افراد گفتگو نمود.

مصاحبه شوندگان در این مرحله شرکت‌های دلخواه خود را از لیستی شامل برندهای حاضر در یک چهارم بالای جدول تحقیق سال گذشته و همچنین شرکت هائی که در یک پنجم بالای لیست صنایع خود قرار دارند انتخاب می‌نمودند.

در این میان هرکس می‌توانست هر شرکت دلخواهی را در این لیست انتخاب کند و از این لحاظ مطلقا محدودیتی وجود نداشت البته گه گاهی نیز نتایج نسبتا عجیب و غیر عادی در لیست دیده می‌شود بعنوان مثال اگرچه شرکت FedEx یکی از ?? شرکت اول تحسین شده در این لیست است اما همین شرکت در بخش Delivery industry در مقام دوم پس از شرکت UPS که در لیست کلی جایگاهی بهتر از?? در لیست ?? شرکت بر‌تر ندارد قرار گرفته است.




موضوع مطلب :
دوشنبه 90 خرداد 30 :: 9:32 عصر ::  نویسنده : M.N

شرکت دل در سه ماهه اول سال ???? موفق شد سود قابل توجهی کسب کند و به خصوص با عرضه محصولات تازه برای شرکت‌های کوچک و متوسط در این بخش درآمد مناسبی به دست آورد.

خبرهای خوب  "دل " در نخستین فصل 2011




 به نقل از وی تری، در حالی که شرکت HP یکی از رقبای قدیمی دل در سه ماهه اول سال ???? عملکرد امیدبخشی نداشته، دل توانسته طی همین مدت بیش از ?? میلیارد دلار درآمد کسب کند.

با توجه به کاهش فروش رایانه‌های شخصی دل با انجام فعالیت‌های جدید تجاری توانسته کاهش بی‌سابقه درآمد در این بخش را تا حدی جبران کند.

واحد SMB شرکت دل که وظیفه آن عرضه محصولات نرم افزاری و سخت افزاری مورد نیاز شرکت‌های کوچک و متوسط است، طی این مدت توانسته ?. ? میلیارد دلار درآمدزایی کند و درآمد بخش فروش سرور و تجهیزات شبکه‌ای دل هم طی این مدت ?? درصد رشد نشان می‌دهد.

مایکل دل رییس شرکت دل معتقد است این شرکت در صورت تداوم این روند در سال ???? شرایط خوبی را پشت سرخواهد گذاشت و خاطره تلخ بحران اقتصادی در سال‌های ???? تا ???? را پاک خواهد کرد.

وی افزود: استراتژی تازه ما جلب نظر مساعد مدیران شرکت‌های تجاری است و قصد دارد با رفع نیازهای حرفه‌ای آن‌ها بازار باثباتی برای خود دست و پا کنیم. وی ارزش خدمات تجاری و کاری ارائه شده به این شرکت‌ها را بیش از ?? میلیارد دلار تخمین زد.




موضوع مطلب :
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >   
درباره وبلاگ

این وبلاگ برترین وبلاگ پارسی بلاگ در سال 1389 شده است . موفق باشید
آخرین مطالب
پیوندها
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
بازدید امروز: 282
بازدید دیروز: 182
کل بازدیدها: 187033